Werking CV-ketel
Een centrale verwarmingsketel (of CV-ketel) is een installatie die voor warm water zorgt en hiermee de kamers in bijvoorbeeld een huis verwarmt. De ketel heeft een gasaansluiting en verhit het water in het netwerk van buizen in de woning. Met de circulatiepomp wordt het warme water rondgepompt. De verbrande gassen worden afgevoerd door een rookafvoerkanaal. Een thermostaat zorgt voor de regeling van de warmtevoorziening. Dit systeem wordt de centrale verwarming genoemd.
 Hartwijk vaillant solo

Solo-ketel

De solo-ketel wordt ook wel een conventionele ketel genoemd. Deze ketel verwarmt alleen het water voor de centrale verwarming. Voor verwarming én water uit de kraan of douche is een aparte boiler nodig of een combi-ketel. Solo betekent dus heel simpel gezegd: zonder warmwatervoorziening. Kies je voor de aanschaf en installatie van een solo-ketel, dan heb je de keuze tussen de VR-ketel (Verbeterd Rendelemt) en de HR-ketel (Hoog Rendement). De keuze van de HR-ketel geniet uiteraard de voorkeur, maar dit is niet altijd mogelijk. De plaatsing van deze ketel kan problemen geven, omdat de luchtafvoer of schoorsteen niet geschikt is.


Combi-ketel

Er wordt vaak alleen gedacht aan de centrale verwarming gegeven bij de aankoop van een CV-ketel, maar net zo belangrijk is de voorziening voor warm water. Met de combi-ketel is geen aparte boiler nodig, want deze zit al in de ketel. Dit zorgt voor gemak en ruimtebesparing. Combiketels zijn er met Hoog Rendement (HR-ketel) en Verbeterd Rendement (VR-ketel). Let op, soms geeft de plaatsing van een HR-ketel problemen. De luchtafvoer of schoorsteen is dan niet geschikt. Een Verbeterd Rendement (VR)-ketel kan in deze gevallen meestal wel geplaatst worden.
        Hartwijk HRketel
 Hartwijk Offerte

Deskundige aanpak

Het uitzoeken van een op jouw wensen gerichte CV-ketel is niet gemakkelijk, daarom adviseren wij u ook om altijd een deskundig persoonlijk advies te vragen bij ons. Hartwijk kan u, aan de hand van je specifieke wensen, de juiste ketel adviseren.


Veiligheid cv-ketel

Om een goede werking van je CV-ketel te kunnen garanderen, heeft de installatie periodiek onderhoud nodig. Zo wordt de uitstoot van gevaarlijke en schadelijke rookgassen (zoals koolmonoxide) tot een minimum beperkt. Ook houdt het de installatie in optimale conditie en worden onderdelen vervangen indien dit noodzakelijk is. Met deze controle houd je een veilige en energiezuinige installatie.
 Hartwijk CVonderhoud