SFEER IS ER VOOR IEDEREEN MET OF ZONDER GAS EN AFVOER.

 

Hartwijk faber haardEen kachel is eigenlijk een woord voor gezelligheid en sfeer. Steeds meer mensen willen gezellige vlammen zien, maar hebben geen afvoer of schoorsteen. Tegenwoordig is dit geen probleem meer: in bijna 95% van alle huizen is er wel een oplossing te vinden waardoor men toch kan genieten van de gezelligheid van vroeger. Er zijn verschillende soorten kachels voor in een moderne, klassieke of antieke inrichting.  

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden en tips om een stukje sfeer in huis te halen.


Huis met schoorsteen
Hiervoor gelden eigenlijk geen uitzonderingen. Bijna alles is mogelijk, of u nu kiest voor een gasopenhaard een gaskachel of een elektrisch sfeerkacheltje, er is maar 1 probleem: de keuze is te groot.


Hartwijk seay haardHuis met directe afvoer naar buiten
Ook hier zijn verschillende mogelijkheden, alleen moet hier worden gelet of de afvoer van de kachel direct op een buitenmuur geplaatst kan worden. Mocht u toch een gezellige schoorsteen willen dan is er de mogelijkheid om een voorzet schoorsteen te plaatsen deze zijn  in verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar.


Huis zonder schoorsteen of afvoer
Hier is de keuze redelijk beperkt. Men moet dan kijken naar een elektrischkacheltje. Ze zien er zeker niet meer zo nep uit als vroeger, sterker nog sommige zijn niet van echt te onderscheiden! Deze geven geen warmte alleen sfeer, maar zeker een goed alternatief om warm bij de cv te zitten en dan toch die gezellige vlammen te zien.


Gevelkachels zijn kleine kacheltjes die direct op de buitenmuur zijn aangesloten. Deze worden vaak gebruikt in keukens of kleine ruimtes. Een gevel kachel is klein van omvang en kan dus makkelijk op een klein stukje muur onder een raam geplaatst worden. En ook de gevelkachel heeft een modern jasje, dus mag best gezien worden.

 

Hartwijk dru haardWij zijn o.a. dealer van:

Kachels: Dru Faber  Bocal  Pelgrim Saey  
Houtkachels: Helex Wanders Faber


Zou u meer informatie willen hebben over kachels of wilt u meteeneen prijs ontvangen dan raden we u aan om ons offerteformulier in te vullen